Kategorier
Solskydd

Markiser Norrköping – frågor & svar 

Markiser har återigen kommit att bli ett populärt val hos svenska villaägare. Är du intresserad av ett solskydd som både är snyggt och funktionellt så är markiser i Norrköping definitivt ett bra val. Det handlar dock också om ett val som inte ska ske som ett infall eller av slumpens skördar. 

Tvärtom: då det kommer till markiser i Norrköping så finns en massa saker att tänka på – och vi ska här nedan, genom att svara på vanliga frågor, försöka ge dig lite vägledning i frågan. Enligt följande:

Vilka markiser är bäst för min villa i Norrköping? 

Det är omöjligt att svara på då det dels finns en massa olika markiser att välja mellan – och där dels din egen budget, dina behov och villans arkitektur spelar roll. Vanliga fönstermarkiser som går att veva in- och ut är de vanligaste, men du kan även välja markiser för exempelvis terrassen och klassiska korgmarkiser. Ett annat val gäller automatik. Vill du betala några kronor extra så kan du också få markiser som går att sköta via både fjärrkontroll och mobil. Idag finns även exempelvis terrassmarkiser med inbyggda sensorer där de automatiskt dras in i samband med regn. Smidigt! 

Vilka färger finns på markiser? 

Du kan välja mellan i stort sett alla färger som finns – och därmed skapa en röd tråd mot din villa. Ett tips är att välja lite mer färgglada markiser i Norrköping om du har en äldre, klassisk villa – och mer diskreta toner om du har en modernare vill. Men som sagt, det finns ett gigantiskt urval och du kan låta din egen smak vara domare i den frågan. 

Kan jag installera markiser i Norrköping på egen hand? 

Rådet är att du tar professionell hjälp med monteringen. För bästa funktion, för lång livslängd och av rena säkerhetsskäl så bör en installation utföras av en fackman. Det ger dig garanti på jobbet – och du kan dessutom som privatperson använda dig av Rot-avdraget i samband med att arbetet sker. Vilket ger dig en möjlighet att dra av 30% av den totala kostnaden.

Läs mer information och tips för dig på: markisernorrköping.se