Kategorier
Städ

Ta hjälp med hemstädning i Stockholm

Hemstädning är något som kan skapa tvister i många familjer i Stockholm. Att ta extern hjälp istället för att styra upp tonåringarna kan lätta på trycket.

I och med att barnen hade kommit upp i tonåren tyckte Janna och hennes sambo att det var hög tid att de tog lite mer ansvar för hemmets skötsel och alla vardagliga bestyr. Sedan något år tillbaka hade de haft ansvaret för att städa sina egna rum. Naturligtvis fick de också göra lite andra småsysslor, som att sätta i och ta ur diskmaskinen eller hämta toapapper i förrådet när det var slut i badrummet.

Men nu hade föräldrarna samlat allihop till ett familjeråd. Det var dags att höja ribban. Ett schema skissades upp, där det framgick vem som hade ansvaret för olika sysslor under olika veckor. Barnen knotade förstås men var tvungna att ge med sig för att få behålla månadspengen.

Andra idéer om hemstädning

När systemet satts i rullning visade det sig dock inte fungera särskilt bra. Det var svårt att lägga upp schemat så att hushållsplikterna inte krockade med läsning inför prov, vanliga läxor eller fritidsaktiviteter. Resultatet blev alltför ofta att det blev bråk om sådant som inte gjorts enligt plan.


Janna beklagade sig över situationen inför en väninna. Denna tyckte dock att de varit alltför ambitiösa och menade att det nog blivit lite mycket på en gång. “Låt en firma som erbjuder hemstäd i Stockholm ta hand om grovjobbet”, menade hon. “Börja istället att delegera ut lite roligare saker, som att laga mat till exempel.”