Kategorier
Mäklare

Sollentuna: Hem för framstående fastighetsmäklare

Söker du bostad i Sollentuna bör du aldrig tveka att ta kontakt med en kunnig fastighetsmäklare. Du kan förvänta dig en gedigen kunskap om objektet och professionell hantering av både köp och försäljning.

En fastighetsmäklare kan vara din bästa vän när det gäller att göra livets största köp. Tänk dig att du står inför att köpa en lägenhet eller annan bostad. Du kanske inte vet någonting och har massvis med frågor. Det är här en mäklare kommer in i bilden. Hen ger dig all information du behöver och svarar på dina frågor. Ingen fråga är för dum eller trivial. Du står inför ett betydande beslut.

För att trivas i rollen som fastighetsmäklare är det viktigt att du besitter goda personliga egenskaper. Som kund kommer du möta en person som brinner för sitt arbete och kan genomföra en affär så att både köpare och säljare känner sig nöjda och belåtna. Empati, psykologi och pedagogisk talang är viktiga egenskaper förutom den nödvändiga expertisen inom fastighetsbranschen. Du bör även ha en förmåga att trivas med försäljning.

Vad gör en fastighetsmäklare i Sollentuna?

En fastighetsmäklare har till uppgift att hantera de ekonomiska och juridiskt bindande avtalen i en fastighetsaffär. För att klara av detta är det viktigt att ha flera verktyg i sin verktygslåda än enbart tekniska och administrativa kunskaper. Som kund behöver du bli bemött av en mäklare som har en djup förståelse för det mänskliga psyket. Ämnen som etik och psykologi behandlas därför inom ramen för utbildningen.

Tack vare att erfarna fastighetsmäklare föreläser vid utbildningarna får varje blivande mäklare en utbildning som är kopplad till verkligheten. Praktiken utgör det sista steget innan man kan påbörja sin anställning och karriär.

Vill du bli fastighetsmäklare? Så här går det till:

För att få titulera dig som certifierad fastighetsmäklare krävs det betydande studier, och för att toppa det hela måste du genomgå en praktikperiod på 10 veckor. Det bästa alternativet är att genomföra en komplett utbildning på högskolan, men det går även att skräddarsy sin utbildning genom att ta flera fristående kurser.

En fastighetsmäklarutbildning inkluderar flera kurser. Du får först lära dig allt om fastighetsrätt och fastighetsförmedling. Därefter följer kurser inom ekonomi och civilrätt, med en inblick i skatterätt, och så följer kurser som behandlar ämnet byggnadsteknik. Slutligen behöver du förvärva en gedigen kunskap om fastighetsvärdering.