Kategorier
Säkerhet

Skaffa en smart låssats 

En traditionell, mekanisk låssats är enkel att installera. Kanske behöver du hjälp av proffs för att installera en smart låssats, men du får mycket på köpet. 

Tekniska uppfinningar görs hela tiden, men det är inte alla nymodigheter som slår igenom överallt. Kanske är du nöjd med din gamla traditionella låssats med en helt vanlig nyckel. Ditt lås kan vara kopplat till ett elektroniskt larm, så att du ändå har en viss hjälp av de nya funktionerna. 

Nästa steg är att byta ut dina gamla lås och skaffa en ny och modern låssats till ditt smarta hem. Du kan få så många nya funktioner, och kanske kan du vara intresserad av att exempelvis övervaka hemmet när du inte är där. 

Låssats som inte behöver nycklar 

En ny låssats kan inbegripa ett kodsystem, så att du inte behöver några nycklar alls. En kod låser upp när du ska in i huset, och du kan enkelt larma och låsa på en gång när du går hemifrån.

Fördelen med detta är förstås att ingen kan komma in i ditt hus utan att du märker det. Inga nycklar kan komma på avvägar, och du kan enkelt programmera om låset med en annan kod. En smart låssats kan kombineras med andra elektroniska övervakningssystem. 

Välj en smart låssats 

Nästa gång du ska installera ett lås kan du ta kontakt med ett modernt låsföretag. De flesta låssmeder kan arbeta med alla sorters lås, nya som gamla, men du kan få tips om vad som skulle kunna passa i just ditt hem. 

Är du intresserad av att ha det smarta hemmet, kan du exempelvis ha övervakningskameror och larm som kopplas direkt till en app i din mobiltelefon. Med en smart låssats kan du styra vilka som har tillgång till ditt hem när du inte är där, som till exempel hantverkaren eller städfirman.