Kategorier
Mäklare

Så arbetar mäklare i den exklusiva stadsdelen Östermalm

En bra mäklare på Östermalm gör sig förtjänt av sitt arvode genom att se till att köparen hittar drömbostaden och köper den till priset säljaren blir nöjd med.

Östermalm är en av Stockholms mest exklusiva stadsdelar. Detta ställer särskilda krav på de mäklare som är verksamma i området. De mäklare som lyckats bli framgångsrika på Östermalm har ofta mycket stora kunskaper om sin stadsdel och använder denna lokalkännedom för att hitta rätt köpare till de objekt de förmedlar.

Att anlita en mäklare underlättar hela processen vid försäljning eller köp av bostad. En mäklare tar hand om allt från värderingar till marknadsföring och budgivning och/eller förhandlingar. Mäklarens arbete tjänar såväl köpare som säljare. För säljarens del arbetar mäklaren för att maximera priset. För köparens del arbetar mäklaren för att hitta drömbostaden.

En bra mäklare på Östermalm är värd sitt arvode

Ett bra första steg för att hitta rätt mäklare på Östermalm är att göra grundlig research. Informera dig om vilka mäklarfirmor som är verksamma i området. Ta reda på vad deras specialiteter är och vilka resultat de uppnått tidigare. Det är en god idé att ta kontakt med referenser och att prata direkt med tidigare kunder om hur de upplevt mäklarens arbetsinsats.

Det är inte alltid mäklaren med det lägsta arvodet som gör det bästa arbetet, även om det är viktigt att göra prisjämförelser mellan olika mäklarfirmor. Många gånger får man vad man betalar för, särskilt när det gäller försäljning av lite exklusivare objekt. En erfaren och duktig mäklare med lite högre arvode kan vara väl värt sitt pris om hen lyckas maximera slutpriset för din lägenhet.