Kategorier
Bergvärme

Alternativ energikälla: bergvärme i Göteborg

Bergvärme är en alternativ energikälla som blivit mer och mer populär i Göteborg. Men ändå är det många som fortfarande inte har utfört en installation. 

För att spara på miljön och få så billig energi som möjligt, är det många som har satsat på någon av alla alternativa energikällor som har dykt upp på marknaden. En av dessa kallas för bergvärme och är mycket populär på platser där tomterna är mindre och det dessutom finns en berggrund som är rimligt ytlig och bra.

Bergvärme drar nytta av den värme som kommer från jordens centrum och som blir svalare ju närmare ytan man kommer. Men för att värma upp ett hem är det ändå värme som är fullt tillräcklig. Och som dessutom inte heller påverkas av säsongens växlingar eller sinar under överskådlig tid.

Bergvärme som tar liten plats

Förutom fördelar med bergvärme i Göteborg, som att den inte sinar eller påverkar miljön, så finns det också andra positiva delar. Det enda man behöver göra, för att få bergvärme, är att borra till lagom djup. Därefter förs rör ner och ansluts till en pump som i sin tur pumpar in värme i huset.

Ovan jord tar pumpen mycket liten plats. Det gör att det går att installera bergvärme även på de minsta tomterna som exempelvis tillhör radhus, parhus eller gatuhus. Och det finns även många bostadsrättsföreningar som har tagit steget fullt ut och installerat bergvärme. Något som alla boende kommer få nytta av under många år framöver.